Mordförsöket på stjärnadvokaten - ny dokumentärserie på Viaplay - se trailern

25 oktober 2021

Loading the player...

Mordförsöket på stjärnadvokaten Henrik Olsson Lilja är ett av vår tids mest uppmärksammade brottsfall. Hjärnan bakom mordförsöket var en tidigare hovrättsdomare, som med iskall beräkning anlitade en torped för att mörda sin exmake. I dokumentärserien Tills döden skiljer oss åt del 1 och 2 med premiär 27 oktober på Viaplay, berättas historien om kärlekshistorien som förvandlades till hat. 

Fredagen den 6 september 2019 skjuts stjärnadvokaten Henrik Olsson Lilja med flera skott i trapphuset till sin bostad i Stockholm. Tack vare sitt mod och snabba reflexer lyckas han vrida pistolen ur mördarens hand innan ett dödande skott träffar honom.

Utåt låter händelsen som ännu en kriminell uppgörelse i Stockholm, något som blivit vardag för stadens invånare, men ganska snart kommer sensationella uppgifter fram. Offret är en välrenommerad stjärnadvokat med ett fläckfritt förflutet, och misstankarna pekar mot en tidigare hovrättsdomare, ett av de finaste uppdragen en svensk jurist kan ha. 

I dokumentärserien Tills döden skiljer oss åt, som består av två avsnitt, berättas i detalj bakgrunden till brottet och hur polisen löste fallet. Kvinnan dömdes av hovrätten till 15 års fängelse, och torpeden dömdes till 14 års fängelse.

Du kan se trailern till Tills döden skiljer oss åt genom att ladda ner den här.

#Tillsdödenskiljerossåt #Viaplay

 

Kontakter

Wayne Seretis

Senior PR Project Manager

Presskontakt med primärt fokus på kriminnehåll och originalserier på Viaplay.