Paradise Hotel Sverige pausas

20 april 2021

Nordic Entertainment Group har beslutat att pausa pågående säsong av Paradise Hotel efter att ny information med anklagelser om övergrepp framkommit under dagen. En polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt.

Dagens episod av Paradise Hotel som finns på Viafree och Viaplay har tills vidare, liksom resten av säsongen, plockats bort från streamingtjänsterna medan utredning pågår. Bakgrunden är att en manlig deltagare gått över gränsen vid ett antal tillfällen mot två kvinnliga deltagare. Konsekvensen blev att den manliga deltagaren tvingades lämna programmet. Dagens nya uppgifter är av den karaktär att ytterligare åtgärder nu vidtas.

Polisanmälan görs i samråd med de kvinnliga deltagarna för att utredas enligt den rättsprocess som finns i Sverige.

Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen. Deltagarna i Paradise Hotel ska kunna känna sig trygga kring sin medverkan.

Beslut om att visa resterande avsnitt av Paradise Hotel kommer att fattas längre fram.

- Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för Nordic Entertainment Group.  

 

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.