Premiärdatum och officiell trailer för SUEDI

24 augusti 2021 - Senast uppdaterad 22 september 2021

Här är officiell trailer för höstens stora komedifilm SUEDI – med premiär fredag 1 oktober på Viaplay. SUEDI har redan spåtts bli en modern Jalla Jalla! med en diger ensemble av skådespelare som Kardo Razzazi, Agnes Lindström Bolmgren, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Göran Ragnerstam, Claes Månsson, Filip Berg, Ann Petrén med flera.

– SUEDI är årets komedi! Jag är så otroligt stolt över den här filmen, säger Suzanne Reuter efter att ha sett och presenterat filmen på Viaplays höstpresentation.

Här kan du se officiell trailer för SUEDI, som med mycket humor tar upp ämnen som identitet, utanförskap och obekväma kulturkrockar.  

Om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar, vad skulle du göra då? För förortskillen Mahmod Azziz (Kardo Razzazi) är beslutet givet: Att förverkliga sin dröm om att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Mahmo… Sebastian flyttar ihop med överklasstjejen och åklagaren Isabelle (Agnes Lindström Bolmgren) och planerar ett riktigt pangbröllop. Men plötsligt har Mahmod ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Det nya svenska drömlivet hotas och frågan är: Hur tvättar man 30 miljoner kronor på två veckor? 

Suzanne Reuter som spelar Isabelles misstänksamma överklassmamma är lyrisk över sin medverkan i filmen: 

– Det är ett fantastiskt intelligent manus och regi av Manuel. Jag är så glad och stolt att medverka. Jag skrattade högt flera gånger ensam när jag såg filmen och det kommer ni också att göra. SUEDI är årets komedi och något att se fram emot att få se, säger Suzanne Reuter.

Även Kardo Razzazi som spelar huvudpersonen Mahmod längtar till premiär:

– Jag hade riktigt kul under inspelningen och det var uppfriskande att få göra komedi. Jag längtar till att publiken får se den och vet att de kommer älska filmen, säger Kardo Razzazi.

SUEDI är till stora delar baserad på skaparen och regissören Manuel Conchas liv.

– Jag är otroligt tacksam att Viaplay gav mig förtroendet och möjligheten att berätta den här historien. Det är trots allt historien om mitt liv, även om den är något tillskruvat. SUEDI är en lättsam, underhållande historia som bottnar i en smärtsam, självupplevd sanning: som svenskfödd med invandrarbakgrund, uppvuxen i ett miljonprojektsområde i Sverige, känner jag mig ofta som en andra klassens medborgare. Den här filmen handlar om en längtan efter att få komma in i värmen, säger Manuel Concha.

Filmen är utvecklad och skapad av Concha Productions. För regi, manus och foto står Manuel Concha, som bland annat regisserat Viaplay Originalen Alex och Heder. Producenter är Claudia Galli Concha, som även har en roll i filmen, Daniel Wagner samt Manuel Concha. Exekutiv producent på Nordic Entertainment Group är Lotta Dolk

Långfilmen SUEDI har internationell premiär fredagen 1 oktober på NENT Groups streamingstjänst Viaplay.

Se den officiella trailern på YouTube eller ladda ned den bifogade filen:

https://youtu.be/CkqhIu6fldc

#SUEDI #SUEDIViaplay

Kontakter

Michelle Baumann

PR Project Manager