Se officiella trailern för skräckserien Dystopia - premiär 13 juni på Viaplay

10 juni 2021

Loading the player...

Här är officiella trailern för Viaplay-originalet Dystopia, en skräckserie av teamet bakom Svartsjön. I rollerna ser vi Madeleine Martin, Happy Jankell, Johan Hafezi, Einar Bredefeldt, Lola Zackow och Johan Hedenberg, med flera. Dystopia beger sig ett gäng kompisar till en övergiven fabrik för att arrangera ett postapokalyptiskt rollspel. Leken väcker någonting mörkt till liv, men är det inom eller utom gruppen? Dystopia består av åtta avsnitt som släpps samtidigt på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 13 juni.

Viaplays nya originalserie Dystopia handlar om ett gäng unga svenskar mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna. Gemensamt för deltagarna är att de älskar att pressa sig själva mentalt och fysiskt. Nu har de hittat en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget. När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.

Dystopia är en osvensk och orädd serie som var väldigt utmanande att spela in, men jag älskade att spela min karaktär Domenica. Det är fantastiskt att få spela en hämningslös och hård alfatjej som tar vad hon vill ha. Dessutom är fotot så våldsamt snyggt att den är sevärd bara därför, säger Lola Zackow.

I trailern får man se glimtar från de läskiga mörka miljöerna inne i fabriken. Situationen blir inte bättre av att gänget har gjort sitt yttersta för att göra fabriken ännu läskigare än vad den redan är, för att det ska påminna om en framtida katastrof. För den som rör sig där inne blir det svårt att avgöra när faran närmar sig...om de ens upptäcker den.

I rollistan ser vi Madeleine Martin (Breaking Surface, Odödliga), Happy Jankell (Delete Me, Jordskott), Johan Hedenberg (Quick, Cryptid), Johan Hafezi (Jägarna), Maja Rung (Heder), Jonathan Harboe (Sjit Happens), Lola Zackow (SnöänglarIngen utan skuld), Erik Bolin (Alex, Tunn is), Sofia Pekkari (Cold Courage), Erika Cardenas Hedenberg (Partisan, Vår tid är nu), Einar Bredefeldt (White Wall) och Christian Svensson (Gåsmamman, The Hundred Code). 

Dystopia produceras av Jarowskij och bygger på en originalidé av regissören Richard Jarnhed (Svartsjön, Åreakuten) samt producenten Lotta Westberg (Svartsjön, Finaste familjen), som också tagit med sig inspelningsteamet bakom Svartsjöns första säsong till inspelningarna i Lindesbergs skogar. Exekutiv producent på NENT Group är Sara Askelöf.

Titta på trailern via länken, eller ladda ner den direkt till din dator:
https://www.youtube.com/watch?v=dOJFSE_bMJ0

Dystopia har premiär 13 juni på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Alla avsnitt släpps på premiärdagen.

Officiell hashtag: #Dystopia #Dystopiaviaplay #Viaplay

 
 
 

 

Kontakter

Wayne Seretis

Senior PR Project Manager

Presskontakt med primärt fokus på kriminnehåll och originalserier på Viaplay.