PREMIER LEAGUE TILLBAKA – VIAPLAY SÄNDER ALLA MATCHER

29 maj 2020

Den 17 juni är Premier League tillbaka.
Under en period på 39 dagar kommer 92 matcher att spelas.
– Viaplay direktsänder samtliga Premier League-matcher den här sommaren, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Den 9 mars spelades den senaste Premier League-matchen, då Leicester besegrade Aston Villa. Därefter avbröts allt spel på grund av Covid 19-pandemin.
Nu har Premier League-klubbarna röstat för att återuppta serien den 17 juni, med målet att slutföra säsongen den 25 juli.
Så efter 100 dagars speluppehåll är av allt att döma världens populäraste fotbollsliga tillbaka. Det innebär att 92 matcher kommer att spelas under en period av 39 dagar.
– Vi öppnar upp Premier League-studion under midsommarveckan och visar sommarfotboll i juni och juli utspridd på veckans samtliga sju dagar. Det är minst sagt en annorlunda säsong då pandemin inneburit ett speluppehåll på tre månader. Nu går den in i det mest intensiva av spelprogram inför tomma läktare under en sommar då spelarna brukar fira semester, säger Per Nunstedt.
De första matcherna som spelas den 17 juni är de så kallade hängmatcherna Manchester City–Arsenal och Aston Villa–Sheffield United, som gör den 29:e ligaomgången komplett.
Därefter kan den 30:e omgången inledas den 19 juni.
Samtliga återstående matcher ska spelas inför tomma läktare.
Men innan comebackplanen kan bli en realitet behöver dock samtliga säkerhetskrav uppfyllas och regeringen ge grönt ljus. Fram till och med i går torsdag hade 2 752 Covid 19-tester genomförts i ligaklubbarna, och tolv spelare testats positivt.

Toppfotbollens återkomst
Premier League-klubbarnas beslut följer på att tyska Bundesliga som första stora fotbollsliga återupptog seriespelet den 16 maj. Matchen Dortmund–Schalke 04 lockade då 75 procent fler unika tittare på Viaplay i Norden än den mest sedda Bundesligamatchen före Covid 19-krisen.
– Vår fotbollsredaktion har under den senaste tiden öppnat upp Bundesligastudion där vi märkt av ett mycket stort intresse rörande toppfotbollens återkomst. Vi visar också damernas högstaliga i Tyskland, herrarnas andraliga samt den danska ligan som nu gör premiär. Men med det sagt så vet vi alla att världens populäraste fotbollsliga stavas Premier League. När den nu avgörs under så speciella
Sedan tidigare har MMA-organisationen UFC och amerikanska racingmästerskapet Nascar rullat i gång på NENT Groups plattformar och kanaler.
– Och nu finns en tydlig plan för en sommar med Premier League, NHL, Formel 1 och Europatouren i golf, för att ta ett axplock ur vår rättighetsportfölj, säger Per Nunstedt.
Förutom Viaplay kommer NENT Group att sända Premier League-matcher på sina linjära kanaler som V Sport Premium och V Sport Extra, som byter namn från Viasat i juni.

Avsparkstider Premier League
Fredagar: 21.00
Lördagar: 13.30, 16.00, 18.30 och 21.00.
Söndagar: 13.00, 15.00, 17.30 och 20.00.
Måndagar: 21.00.
Tisdagar, onsdagar och torsdagar: 19.00 och 21.00.

 

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.