RIX FM rekryterar Martina Thun från Sveriges Radio

21 november 2018 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Sedan RIX FM den första augusti i år började sända nationellt har radiostationen vuxit kraftigt. I dag når RIX FM hela 90 procent av Sveriges befolkning och RIX MorronZoo med Roger Nordin och Laila Bagge är Sveriges största morgonshow. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av kanalen genom värvningen av Martina Thun från Sveriges Radio, en stjärnrekrytering som kommer att förgylla eftermiddagarna på RIX FM.

Den första augusti i år började RIX FM att sända nationell kommersiell radio och har snabbt ökat sitt lyssnade till att nå över 1,1 miljoner lyssnare om dagen, där RIX MorronZoo med Roger och Laila redan blivit Sveriges största morgonshow. Som ett steg i kanalens redaktionella utveckling rekryteras nu Martina Thun från Sveriges Radio till RIX FM.

- Vi är otroligt stolta och glada över att få in Martina i vårt team. Hon är en stark personlighet med ett folkligt anslag som kommer att passa perfekt på RIX FM. När vi nu fått nationell täckning så kommer hon att kunna bidra med både kompetens och erfarenhet för att utveckla vårt utbud ytterligare, säger Christer Modig, VD för Nordic Entertainment Groups radioverksamhet.

Martin Thun är historiskt en av de mest populära och framgångsrika programledarna på Sveriges Radio där hon under många år var ankare för Morgonpasset i P3. Hon har därefter även sänt P4 Direkt och Morgon på P5 Stockholm.

- Det är ett jättestort steg att byta kanal men jag är så himla glad över att få komma till just RIX FM! Och det ska bli så roligt att få hänga med lyssnarna på eftermiddagarna! Jag är jätteuppspelt och pirrig, men mest uppspelt, säger Martina Thun.

Från och med januari 2019 tar hon över eftermiddagarna mellan 14 till 18 på RIX FM och ersätter därmed Niclas Wahlgren som lämnar NENT Group.

För mer information vänligen kontakta:
Christer Modig, verksamhetschef för radio, NENT Group, tel 073-699 20 01

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.