SÄSONGSPREMIÄR FÖR SVARTSJÖN 2 på VIAPLAY - FILIP BERG OCH HEDDA STIERNSTEDT I MÖRK THRILLER

28 september 2018 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Den 10 oktober är Viaplay-originalet Svartsjön tillbaka. Denna gång med en gastkramande prequel som utspelar sig tiden före säsong ett. Johan (Filip Berg) åker till ett behandlingshem på en skärgårdsö i yttersta havsbandet efter att ha dömts för droginnehav. Här möter han en brokig skara sökare, däribland Minnie (Hedda Stiernstedt) och Isabelle (Alida Morberg). Men någonting mörkt ruvar över ön. En tidigare gäst har försvunnit spårlöst, och ön bär på hemligheter med rötter långt tillbaka i tiden. Snart börjar märkliga saker hända. Svartsjön 2 har premiär exklusivt på Viaplay 10 oktober, och senare under 2019 på TV3.

I Svartsjön 2 spelar Filip Berg återigen Johan Ceder, överklassonen som vill leva upp till sin fars förväntningar, men som samtidigt dragits djupt ned i nattlivets virvlar. För att dölja sina problem för familjen går han med på att åka till ett behandlingshem på ön Kallskär tillsammans med en brokig skara människor från samhällets alla skikt. På Kallskär lär han känna Minnie (Hedda Stiernstedt), en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn, och Isabelle (Alida Morberg), en ung kvinna med psykiska problem som sökt sig till ön för att hitta sig själv.

Men det är något som inte stämmer på Kallskär, vilket inte lämnar Minnie någon ro. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.

Behandlingshemmet på ön drivs av karismatiske Uno Leijon (André Eriksen). I persongalleriet finns även Vincent (David Nzinga), som försöker lämna ett kriminellt liv bakom sig, Amina (Bahar Pars), en högpresterande mäklare med missbruksproblem, Oscar (Daniel Larsson), som kämpar med sin stängda personlighet, och Gittan (Anja Landgré) vars släkt har ägt ön i över 300 år och som motvilligt har sålt herrgården till Uno. 

Svartsjön produceras av Jarowskij efter en originalidé av Ulf Kvensler och regisseras av Richard Jarnhed och Per Simonsson. Manus har skrivits av Per Simonsson, Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed. Producent är Lotta Westberg.

Svartsjön sänds i åtta avsnitt och har säsongspremiär med dubbelavsnitt på Viaplay den 10 oktober. Första säsongen av Svartsjön finns på Viafree och Viaplay:

Officiell hashtag: #svartsjön #viaplayoriginal

 

Hela casten i Svartsjön 2:

Filip Berg (En man som heter Ove)

Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu)

Alida Morberg (Svartsjön)

André Eriksen (Vikings)

Bahar Pars (En man som heter Ove)

David Nzinga (Hassel)

Esther Uddén (Finaste familjen)

Anja Landgré (Nina Frisk)

Daniel Larsson (Blå ögon)

 

I övriga roller:

Valter Skarsgård

Anna Åström

Rico Rönnbäck

Maja Rung

Hilda Holgersson

Emilia Samuelsson Baresso

Eric Krogh

 

 

 

 

Kontakter

Wayne Seretis

Senior PR Project Manager

Presskontakt med primärt fokus på kriminnehåll och originalserier på Viaplay.