Toppartister gästar Carolas advent på Viaplay och TV3

22 oktober 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Fyra Eurovisionstjärnor i samma program. Det blir verklighet i Carola Häggkvists nya Viaplay-originalserie Carolas advent. Måns Zelmerlöw, Charlotte Perrelli och Sanna Nielsen är bara några av namnen när Nordic Entertainment Group (NENT Group) nu presenterar de åtta gästerna i Carolas advent. Programmet har premiär på Viaplay och TV3 den 1 december.
- Det här är bland det roligaste jag har gjort. Det känns så naturligt och äkta att jag glömmer bort att jag har kamerorna runt omkring, säger Carola.

I fyra avsnitt, varje advent, bjuder Carola Häggkvist in åtta vänner till sitt hem i Steninge slottsby. Gästerna, som är några av Sveriges största artister, umgås med Carola under en hel dag. De pysslar, sjunger och lagar mat tillsammans. Tillsammans kommer de bjuda tittarna på en tidig julklapp med unika duetter i Carolas advent på Viaplay och TV3.

- Vi kommer samtala om minnen, traditioner och önskningar kring julens högtid. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dela våra tankar med varandra än genom en måltid, sång och musik, säger Carola.

Programseriens gästande artister är: Sanna Nielsen, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw, Mariette, Plura Jonsson, Uno Svenningsson, Charlotte Perrelli och Anders Bagge.

- Det känns väldigt exklusivt och unikt att få bjuda tv-publiken på en sån här dag fylld av bra samtal och spännande musikaliska möten. Det har blivit många skratt och även en del tårar. Det är väldigt befriande och vackert att kunna mötas i en högtid som är så stämningsfull och varm. En högtid som är så mycket större än oss själva, det gör att man blir ödmjuk i hjärtat, säger Carola. 

Förutom en sololåt i varje program sjunger Carola även en duett med varje gäst inför publik inne i ladan i Steninge slottsby. Låtarna är både traditionella julsånger och låtar som passar bra in i adventstemat.  

- Det är så otroligt roligt att få göra ett program med Carola och så grymma musiker. Vi har pratat om att turnera ihop som pantertanter när vi blir gamla. Det är ju långt dit, men detta gav definitivt mersmak. Jag njöt av varje sekund. Underbar julmusik i en fint utsmyckad lada. Kan det bli mer juligt, säger Charlotte Perrelli.

- Jag nobbade att sjunga tillsammans med Celine Dion i Globen men när Carola ville göra en duett med mig i sitt program kunde jag inte säga nej, säger Anders Bagge.

Som en extra bonus dyker ytterligare en gäst upp i varje avsnitt med en specialkunskap om julen att dela med sig av. Tv-kocken Jessica Frej står för all matlagning i Carolas advent.

Carolas advent kommer skapa den ultimata julstämningen och ge tittarna gåshud. Vi är otroligt stolta över att kunna göra ett ärligt och personligt Viaplay Original med Sveriges största och mesta stjärna. Carola Häggkvist bjuder verkligen in till sitt hem och på sig själv. Carolas advent har alla förutsättningar att bli en ny jultradition, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Carolas advent är ett Viaplay Original med nordisk premiär 1 december på NENT Groups streamingtjänst Viaplay och på TV3.

#carolasadvent 

Kontakter

Benjamin Andrée

Projektledare kommunikation

Presskontakt med fokus på TV3 och Viaplay.