TV6 NYA HEMMET FÖR LINJÄR SPORT – KOMPLETTERAR VIAPLAY

18 augusti 2021 - Senast uppdaterad 26 november 2021

  • Fullspäckat schema med europeisk fotboll, handboll och ishockey i världsklass, samt vintersport med längd- och alpina skidtävlingar.
  • TV6 blir nya kanalen för sport, kommer visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter.
  • Vid sidan om streamingtjänsten Viaplay, som streamar samtlig sport i NENT Groups portfölj, tillhandahåller NENT Group en stor mängd sport via linjär TV.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) fortsätter sin storsatsning på sport i världsklass. För att göra ännu mer sport brett tillgänglig har NENT Group beslutat att positionera nya TV6 som en av Sveriges främsta linjära sportkanaler. Det innebär att flera delar av den premiumsport som NENT Group har de svenska rättigheterna till, kommer att visas på TV6. För att få tillgång till samtlig sport och hela NENT Groups omfattande sportutbud, är det emellertid fortsatt streamingtjänsten Viaplay som gäller. 
Tack vare nya rättigheter kan TV6-tittare se fram emot europeiska toppmatcher i fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League – förhoppningsvis med svenskt deltagande i form av Hammarby och Elfsborg. I år kommer även TV6 att bli den linjära hemkanalen för vintersport, och sända all längdskidåkning som ingår i de förvärvade rättigheterna.  
Tidigare i år blev det klart att Viaplay blir vintersportens nya hemvist, där hela NENT Groups sportutbud finns tillgängligt. Samtliga tävlingar kommer dessutom att finnas tillgängliga i sin helhet 48 timmar från sändningsslut räknat. 

Folkkära landslag
Utöver vintersporten får tittarna på TV6 även möjligheten att följa några av Sveriges mest folkkära landslag, som damlandslaget i handbolls-VM (2-19 december) och juniorkronorna i JVM i ishockey i Kanada under jul- och nyårshelgerna. Under 2022 kommer även det svenska herrlandslagets UEFA Nations League-matcher att sändas på TV6. Och som om inte det vore nog kommer herrarnas ishockey-VM med Tre Kronor flytta in på kanalen. 
– Tack vare vår svårslagna rättighetsportfölj har vi möjlighet att addera fler av de mest folkkära sporthändelserna till TV-tablån, samtidigt som alla rättigheter fortsatt finns att streama på Viaplay. Nya TV6 kommer att ta plats som den kanal i Sverige som visar de största sporthändelserna för svenska folket, vilket vi ser fram emot väldigt mycket. Och då har vi inte ens nämnt våra planer för studiosatsningen, säger Kim Mikkelsen, tf sportchef NENT Group Sverige. 
Under hösten och vintern kommer tittarna att få stifta bekantskap med såväl nya som tidigare etablerade experter och profiler, samt – för den svenska publiken – få en unik tittarupplevelse i den nya sportstudion som möjliggjorts av betydande tekniska investeringar.  
– Med studion som vi har byggt upp under senaste året har vi möjligheter att ta våra sändningar till helt nya nivåer. Det, i kombination med våra experters kunnande, bäddar för mycket och intressant innehåll från studion, och det vill vi visa för hela Sverige, säger Kim Mikkelsen. 

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.