KLART MED FEM NYA HOCKEY VM-ÅR – NENT GROUP FÖRLÄNGER RÄTTIGHETER

17 oktober 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

Nordic Entertainment Group förlänger rättigheterna för ishockey-VM med fem nya år. Från 2024 till och med 2028 sänds turneringen exklusivt på NENT Groups streamingtjänst Viaplay samt linjära kanaler.  
– Vi har nio raka VM framför oss, varav sju mästerskap helt exklusivt för NENT Group. Det är en unik satsning på världens bästa hockey, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Under åren 1989-2011 sändes ishockey-VM på TV3. 
2018 gjorde turneringen comeback hos Nordic Entertainment Group. Under nuvarande avtal delas rättigheten med SVT, vilket innebär att mästerskapet sänds i sin helhet på Viaplay och NENT Groups linjära tv-kanaler 2020 och 2022, samt på Viaplay 2021 och 2023. 
Nu förlänger NENT Group rättigheten med fem nya, helt exklusiva år – 2024-2028.
– När Tre Kronor spelade final för två år sedan så var det nära 2,5 miljoner tittare som följde gulddramat hos oss och lagkaptenen Mikael Backlund betonade då betydelsen av det enorma stöd som laget kände av alla de tittare som följde Sveriges framfart. Det här är en turnering som sitter djupt rotad i den svenska idrottsjälen, och även i vårt hus. När TV3 förvärvade rättigheten 1989 så var det den tidens största TV-kupp som isolerat förändrade dåtidens tv-landskap. Då visade vi 23 raka mästerskap, och nu är alltså sammanlagt nio nya VM klara. Det känns fantastiskt att ha den här långsiktigheten i NENT:s kanaler och inte minst på vår utmärkta streamingservice Viaplay, säger Per Nunstedt.

Dedikerad redaktion
Förutom ishockey-VM ingår även junior-VM, Euro Hockey Tour och världen bästa hockeyliga National Hockey League (NHL) i NENT Groups hockeyutbud samt Kontinental Hockey League (KHL) och Champions Hockey League (CHL).
– Vi är en dedikerad redaktion som älskar och lever hockey. Vi streamar samtliga 1300 NHL-matcher per år på Viaplay och har NHL-studios varje vecka, där vi omfamnar världens bästa liga med ständig närvaro i Nordamerika. VM har under senaste åren ökat än mer i status och att gifta det bästa av två världar, den bästa klubbhockeyn med den magiska tillställning som VM är, blir en ynnest för oss att arbeta med. Vi har visat allt från de två senaste årens VM-turneringar, och nu har vi alltså en sisådär 600 nya VM-matcher att ta hand om under de kommande åren, säger Per Nunstedt.

Bredaste vintersportutbudet
NENT Group kommer därmed att ha det bredaste och bästa utbudet av vintersporter i Norden.
– NENT har en enastående position när vi nu säkrat rättigheterna för nio raka VM, samtidigt som vi tar över såväl världscup som mästerskap i längdskidåkning samt alpint från hösten 2021. På så sätt samlar vi de absolut bästa och mest klassiska vintersporterna hos oss för en lång tid framåt, säger Per Nunstedt.
I vintersportutbudet ingår även konståkning, höghastighetsåkning på skridskor, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeskiing.

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.