Norska dramakomedin Pernille nytt Viaplay Original

3 juni 2020

Familjer, frustation och tillfredsställelse är teman i Viaplays nya norska originalserie Pernille. Dramakomedin i sex delar är skapad och skriven av prisbelönta norska skådespelaren Henriette Steenstrup, som även spelar huvudrollen, och har exklusiv premiär i Norden på Viaplay under 2021.

Tre tonåringar och en åldrande far att ta hand om hemma, 30 förskolebarn att sköta på jobbet och ingen tid för någon av dem – livet som arbetande förälder är verkligen ingen lek för Pernille. Dessutom sörjer hon sin systers bortgång och behöver dras med en jobbig exman. Hur ska hon någonsin hinna med sitt kärleksliv? Huvudrollen som Pernille spelas av Henriette Steenstrup, känd från Ragnarok och Lilyhammer samt vinnaren av prestigefyllda Dragon Award för bästa skådespeleri på Göteborgs Filmfestival 2020 för Barn

Serien är en hyllning till alla vårdgivare som gör så gott de kan och till barn som kommer att bli vuxna, trots olika förutsättningar i livet. Inspelningen av Pernille pågår just nu i Oslo med den norska titeln Pørni och Suck It Up på engelska. Serien produceras av Bård Fjulsrud (Nobel) och Ida Håndlykken Kvernstrøm (Unge lovende) på Monster och Gunnar Vikene (NENT Groups Ockupationen) står för regin tillsammans med Charlotte Blom (Nästa sommar).

– Denna originalserie är värmande, frustrerande och glädjande på en och samma gång – precis som att vara förälder. Henriette Steenstrups karriär fortsätter att nå nya höjder och Pernille blir hennes mest personliga projekt hittills, med en komplex huvudkaraktär som i tysthet lever ett hjältemodigt liv och kommer att tilltala tittare överallt. Vår senaste nsuccéserie Maskineriet slår idag rekord i Norden och vi fortsätter att investera i branschens bredaste och bästa streamingupplevelser, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Pernille är en dramakomedi i sex delar och kommer ha exklusiv premiär i Norden på NENT Groups streamingtjänst Viaplay under 2021.

 

Kontakter

Emma Andersson

Communications & PR Manager, Viaplay

Presskontakt med primärt fokus på produkten Viaplay