Rickard Olsson ny programledare på STAR FM

30 september 2020

Rickard Olsson blir ny programledare på STAR FM. Efter år i rutan är han nu tillbaka där han började - på radion. Med premiär imorgon ser han fram emot att underhålla lyssnarna på NENT Groups radiokanal STAR FM.
- Det känns oerhört roligt, jag tror radion har en gyllene framtid kommande åren och jag är så glad att vara tillbaka, säger Rickard Olsson.

Han gjorde ett uppskattat inhopp på RIX FM under sommaren och det gav mersmak. Nu blir Rickard Olsson ny programledare på systerkanalen STAR FM där han mellan snacken bjuder på den bästa musiken från 70-, 80- och 90-talet. Med start imorgon den 1 oktober kommer Rickard Olsson att underhålla Sverige varje vardag mellan klockan 15 och 19.

- Rickard är en av landets mest folkkära programledare från både radio och TV och hans lättsamma och personliga sätt att prata med sin publik passar STAR FM perfekt, säger Christer Modig, verksamhetschef för radio på NENT Group.

Rickard Olsson började sin karriär på Radio Gävleborg och efter några år på P3 och även P4 Extra blev han ett välkänt ansikte på TV med ungdomsprogrammet Bullen följt av Söndagsöppet, Nyhetsmorgon, Bingolotto, en hel drös med galor inklusive Melodifestivalen och inte minst otaliga säsonger av Vem Vet Mest. Efter sommarens vikarierande på RIX FM:s eftermiddagar får han nu sitt eget program på STAR FM.

- Det känns oerhört roligt, jag tror radion har en gyllene framtid kommande åren och jag är så glad att vara tillbaka där jag en gång började. Jag sommarjobbade på RIX FM i somras och fick blodad tand. Jag lyssnar jättemycket på radio och älskar det direkta tilltalet. Snabbt, rappt, underhållande och tänkvärt, i radio kan du gå mellan alla stämningar. Det ska vara som en bra middag i gott sällskap helt enkelt, säger Rickard Olsson.

Kontakter

Susanne Nylén

Head of PR & Communications Sweden

Presschef och talesperson för Viaplay och fri-TV i Sverige.