TITTARSUCCÉ PÅ TV3 FÖR SVENSKA HANDBOLLSLANDSLAGET

18 januari 2019 - Senast uppdaterad 7 maj 2020

I helgen kan handbollssuccén fortsätta när obesegrade Sverige möter Tunisien i den första matchen i huvudrundan. Tittarsiffrorna på TV3 skvallrar om ett stort intresse för landslagets VM-äventyr.
– Handbollslandslaget engagerar verkligen den svenska tv-publiken. Gruppspelet har slutspelssiffror, över miljonen flera gånger om, och dramatiken som de bjuder på är det mest sevärda du kan se på svensk tv just nu, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group Sverige.

Sverige har inlett VM på bästa tänkbara sätt med fem segrar i följd, och man går in i huvudrundan med maximala fyra poäng. Där väntar nu matcher mot i tur och ordning Tunisien, Norge och Danmark – samtliga sänds på TV3 och Viaplay.
– Klarar man Tunisien, har man två chanser att säkra en semifinalplats, först mot Norge och sedan Danmark, säger experten och kommentatorn Claes Hellgren och fortsätter:
– Man har en god chans att besegra Tunisien, sedan är det en 50/50-match mot Norge. Det är så lite som skiljer lagen emellan.
Både Norge och Danmark har varsin superstjärna i form av Sander Sagosen respektive Mikkel Hansen.
– Sverige har framför allt ett jäkligt bra lag, med många bra handbollsspelare, säger Hellgren som dock kan identifiera topparna hittills.
–  Lukas Nilsson har fått något av ett genombrott och sedan har målvakterna varit stabila utan dippar.
Just Nilsson kan få en ännu större nyckelroll då ordinarie playmakern Jim Gottfridsson tvingades avbryta Ungermatchen med svåra smärtor i vaden.
– Lukas har gått ganska mycket mittnia i Kiel, och så får man jobba in Simon Jeppsson och Kim Ekdahl du Rietz på vänsternio, säger Hellgren.
Räkna med fortsatt dramatik i turneringen som redan fångat den svenska tv-publikens intresse.
Både i Sveriges matcher mot Qatar och Ungern låg tittarsiffrorna på TV3 som mest över miljonen (1 058 364 respektive 1 094 470).
TV3 är huvudkanal för handbolls-VM och kompletteras av TV10, medan streamingtjänsten Viaplay sänder samtliga matcher från turneringen. 

Sveriges matcher i huvudrundan
Lördag 19 januari:
17.00, TV3/Viaplay: Tunisien–Sverige
Måndag 21 januari:
17.00, TV3/Viaplay: Sverige–Norge
Onsdag 23 januari:
19.30, TV3/Viaplay: Danmark–Sverige

 

Kontakter

Fredrik S Johansson

Head of Sports PR

Presskontakt för sportinnehåll på Viaplay, TV3, TV6, TV10 och alla V Sport-kanaler.